Officier van justitie tegen politie: geef in beslag genomen Onewheel terug

We schreven vorige week een bericht hoe je een in beslag genomen Onewheel of EUC weer terug kan krijgen van de politie. Ook deze week kon de vlag weer uit want opnieuw is een Onewheel binnen twee weken weer teruggegeven aan de eigenaar na inbeslagname. We plaatsen voor het gemak even de uitspraak van de officier van justitie bij dit bericht.

Officier van justitie tegen politie: geef in beslag genomen Onewheel terug

Na deze uitspraak maar ook eerdere uitspraken van de officier van justitie is het dus voor vervolgzaken voor de politie vrij nutteloos om opnieuw eenwielers zoals de Onewheel in beslag te nemen.

Officier van justitie tegen politie: geef in beslag genomen Onewheel terug

Waarom de officier van justitie herhaaldelijk heeft besloten om eenwielers terug te geven na inbeslagname kan je hier lezen. De politie geeft vaak het argument dat ze een Onewheel in beslag nemen omdat het een voertuig is. Deze vraag hebben we bij de RDW voorgelegd en die geven aan (zie onder) dat een Onewheel geen voertuig of motorvoertuig is. De politie heeft eenzijdig besloten dat, dat wel zo is en dat je een WA-verzekering moet afsluiten voor een Onewheel als je er mee de weg op gaat. Probleem is dat je alleen een WA-verzekering kan afsluiten voor een motorvoertuig.

Officier van justitie tegen politie: geef in beslag genomen Onewheel terug

We hebben inmiddels wel ontdekt dat je een Onewheel kan verzekeren via een aansprakelijkheidsverzekering bij 1 verzekeraar. De maximum snelheid is dan 20 kilometer per uur. Deze snelheid is via de Onewheel XR softwarematig (sequoia) aan te passen en de goedkopere Pint versie haalt deze snelheid standaard in de praktijk. Dit zijn we momenteel met een kleine groep Onewheel gebruikers aan het uittesten.

Ondertussen kregen we vandaag ook een bericht binnen van Chris. Hij is vandaag aangehouden op zijn Onewheel door een motoragent op de marnixstraat in Amsterdam. Hij is niet woonachtig in Nederland en had geen paspoort bij zich en werd daarom gearresteerd. Hij heeft twee uur in een cel gezeten en zijn Onewheel is in beslag genomen. Chris gaat morgen een nieuwe kopen en bezwaar aantekenen op basis van de informatie die hij op onze website heeft gevonden.

6 REACTIES

spot_img

Gerelateerd

Grachtengordel probleem met fatbikes is nu landelijk

In Amsterdam en Haarlem zijn er veel problemen met...

Gaan jullie nog stemmen?

Elektrische voertuigen worden in verkiezingsprogramma’s benoemd maar dan vooral...

Legale e-step krijgt kenteken

De ministerraad heeft vandaag ingestemd met de invoering van...

Eerste Kamer wil LEVs niet gelijkstellen aan een e-bike

De Eerste Kamer stemde vandaag tegen de BBB motie...

Begrensde fatbike tot 25 KM/u nog steeds verboden

Inmiddels zien we steeds minder fatbikes op de weg...