We willen graag via deze weg iedereen bedanken die vandaag heeft meegereden met de Legaalrijden demonstratie in Den Haag. Ondanks de regen was de opkomst massaal. We gokken dat er rond de 200 deelnemers waren bij de aanvang van de demonstratie. Tijdens de groupride waren er zo’n 150 deelnemers. Bijzonder want dit was dus de grootste groupride ooit in Nederland.

Ondanks noodweer toch een enorme opkomst bij Legaalrijden demonstratie

Bijzonder woord van dank ook aan Tweede Kamerlid Cem Laçin van de SP. Cem heeft de volledige groepsrit door Den Haag met ons meegereden op een e-step. Onderweg heeft hij samen met 150 anderen wolkbreuken moeten trotseren en overstroomde straten. Eigenlijk was dat ook misschien wel de ultieme test om te laten zien dat LEV’s veilig zijn. Op de bovenstaande foto zie je naast Onewheel ambassadeur Vince een doorweekte Cem bij aankomst op het Plein in Den Haag.

Daarnaast was er ook nog de nodige media aandacht op de radio van Radio 1 tot Den Haag FM. Zij maakten daarnaast ook nog een goede reportage over onze demonstratie:

Ook RTL4 was aanwezig en maakte het volgende verslag:

View this post on Instagram

⁣Deze elektrische voertuigen zijn in Nederland verboden op de openbare weg en dat is precies waar de naar verwachting 250 bestuurders tegen demonstreren. In Nederland zijn de eisen om een nieuw vervoersmiddel toe te laten op de weg streng. Terwijl de voorstanders juist in elektrische steps een oplossing zien voor de overvolle wegen en fietspaden in de Nederlandse steden. .⁣ .⁣ .⁣ .⁣ .⁣ #holland #step #onewheelpint #esk8riders #netherlands #longboard #electricskateboard #craftandride #denhaag #eskate #electricskateboarding #onewheelnation #rotterdam #politie #eskateboard #esk8squad #eboard #amsterdam #thefloatlife #onewheellife #electricvehicle #rideonewheel #longboarding #skateboard #electricscooter #esk8life #electriclongboard #esk8community #onewheelxr #destroyboredom

A post shared by Plev Petitie Legaalrijden.nl (@legaalrijden.nl) on

En tot slot de reportage van Hart van Nederland van SBS:

View this post on Instagram

Ze gaan als ware broodjes over de toonbank: elektrische steps, eenwielers met een accu en elektrische skateboards. Maar wat veel kopers niet weten, is dat ze hartstikke verboden zijn op de openbare weg. En dat moet veranderen vindt een club enthousiastelingen. Dus wordt er zaterdag rondgereden door Den Haag. “Loop maar eens een MediaMarkt binnen en je ziet ze liggen”, zegt Nelson Hillebrand tegen Hart van Nederland. Hij is organisator van de demonstratie. “Maar pas als de boete binnen is, merken mensen dat het illegaal is om er mee op de openbare weg mee te rijden.” En dus wordt er zaterdag geprotesteerd in Den Haag. “Het moet echt een positieve demonstratie worden”, aldus Nelson. Hij verwacht zeker 200 deelnemers. Vanaf het middaguur trok een bonte stoet van e-steps, eenwielers en skateboards vanaf het Malieveld door het centrum van de Hofstad. Eindbestemming is het Buitenhof. Daar volgt nog een kort programma in met Tweede Kamerleden, tech-deskundigen en influencers. Dit alles in de hoop om bij minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat meer voor elkaar te krijgen. ⁣ .⁣ .⁣ .⁣ .⁣ .⁣ #holland #step #onewheelpint #esk8riders #netherlands #longboard #electricskateboard #craftandride #denhaag #eskate #electricskateboarding #onewheelnation #rotterdam #politie #eskateboard #esk8squad #eboard #amsterdam #thefloatlife #onewheellife #electricvehicle #rideonewheel #longboarding #skateboard #electricscooter #esk8life #electriclongboard #esk8community #onewheelxr #destroyboredom

A post shared by Plev Petitie Legaalrijden.nl (@legaalrijden.nl) on

Nogmaals bedankt aan iedereen die heeft meegereden! Ondanks de flinke regenbui hebben we een prachtige demonstratie neergezet. Ook dank aan de 4? politie bikers en de teamcaptains die ons hebben begeleid tijdens de demonstratie. We kregen achteraf ook veel goede reacties dat dit eindelijk weer eens een normale demonstratie was in Den Haag. Vriendelijke mensen en een goede sfeer. Waarvoor dank!

Ondanks noodweer toch een enorme opkomst bij Legaalrijden demonstratie

Ook de vraag waarom er niet meer media was. Hoe kan het dat 10 mensen in gele hesjes op een parkeerdak op het Mediapark nieuwswaardiger zijn dan 200 mensen op een LEV in Den Haag? Het antwoord is simpel, het ministerie komt in het najaar met een eerste schets voor een breder toelatingskader voor de categorie lichte elektrische voertuigen. Dat is het moment waarop het weer nieuwswaardig is.

Ondanks noodweer toch een enorme opkomst bij Legaalrijden demonstratie

Was deze demonstratie dan voor niks? Nee we hebben vandaag een statement gemaakt en laten zien dat we niet langer willen wachten. Ook Cem gaat na het reces van de Tweede Kamer weer druk uitoefenen op het ministerie van I&W.

Ondanks noodweer toch een enorme opkomst bij Legaalrijden demonstratie

Toch zijn er in de tussentijd nog veel dingen op te lossen. Het ministerie heeft namelijk rapporten naar de Tweede Kamer gestuurd over LEV’s die misleidend zijn. LEV’s worden weggezet als speelgoed en gevaarlijk. Daarnaast bleek ook vandaag weer dat persoonlijk gebruik van LEV’s vaak wordt verward met de ongevallen die gebruikers van deelsteps veroorzaken. Bij persoonlijk gebruik van LEV’s zijn ongevallen nihil, vrijwel alle ongevallen met LEV’s zijn toe te schijven aan huursteps. En oh ja zouden we het bijna vergeten….  hier staat de video van de dag, gemaakt door Fabian.

Ondanks noodweer toch een enorme opkomst bij Legaalrijden demonstratie