Invest-NL heeft miljoenen belastinggeld gestoken in het Franse DOTT met een vestiging in Amsterdam. De aandeelhouder van Invest-NL is het ministerie van Financiën en daarmee heeft de Nederlandse overheid geld geïnvesteerd in LEVs die in Nederland verboden zijn.

De Deelsteps van DOTT komen niet door de RDW keuring vanwege de extreem hoge eisen. Vreemd is ook dat de overheid in DOTT investeert omdat de bedoeling van het fonds vooral is om Nederlandse bedrijven te helpen. DOTT is Frans maar doet zich voor als Nederlands. Vermoedelijk vanwege ons interessante belasting klimaat.

Invest-NL is een private onderneming die gefinancierd is met publieke middelen. Doel is om duurzame technologie een financiële boost te geven.

Er zijn in Nederland op dit moment ook verzekeraars bezig met het investeren in e-steps voor persoonlijk gebruik die via een RDW keuring exclusief de weg op mogen. Blijkbaar is dat een nieuw verdienmodel omdat ze dan ook meteen een WAM verzekering kunnen verkopen.

Wij vinden dat een zorgelijke ontwikkeling omdat je daarmee de markt en de keuzevrijheid van consumenten aantast. Daarbij gaat het vooral om geld verdienen en niet om wat de gebruikers van LEVs zelf willen.

Foto: Leighton Kille/The Conversation France , CC