Overheid investeert publiek geld in verboden deelsteps

Invest-NL heeft miljoenen belastinggeld gestoken in het Franse DOTT met een vestiging in Amsterdam. De aandeelhouder van Invest-NL is het ministerie van Financiën en daarmee heeft de Nederlandse overheid geld geïnvesteerd in LEVs die in Nederland verboden zijn.

De Deelsteps van DOTT komen niet door de RDW keuring vanwege de extreem hoge eisen. Vreemd is ook dat de overheid in DOTT investeert omdat de bedoeling van het fonds vooral is om Nederlandse bedrijven te helpen. DOTT is Frans maar doet zich voor als Nederlands. Vermoedelijk vanwege ons interessante belasting klimaat.

Invest-NL is een private onderneming die gefinancierd is met publieke middelen. Doel is om duurzame technologie een financiële boost te geven.

Er zijn in Nederland op dit moment ook verzekeraars bezig met het investeren in e-steps voor persoonlijk gebruik die via een RDW keuring exclusief de weg op mogen. Blijkbaar is dat een nieuw verdienmodel omdat ze dan ook meteen een WAM verzekering kunnen verkopen.

Wij vinden dat een zorgelijke ontwikkeling omdat je daarmee de markt en de keuzevrijheid van consumenten aantast. Daarbij gaat het vooral om geld verdienen en niet om wat de gebruikers van LEVs zelf willen.

Foto: Leighton Kille/The Conversation France , CC

4 REACTIES

  1. Goedemorgen mensen even wakker worden. We zijn naïef! Er is maar 1 reden in Nederland en dat is belastinggeld, kenteken kosten met btw, enzo om LEV”s in te voeren. Je bent geboren als belasting slaaf en dat blijf je in Nederland zonder dat er gratis onderwijs e.d. Tegenover staat laat staan vrijheid. Ik als 62 jarige ben teleurgesteld na 46 jaar werken wat een moeilijke toekomst de jeugd heeft en zal hebben. En laten we het niet over domme Corona beleid hebben. Neem je LEV mee en ga weg uit dit land. Me too op kort termijn. Zoon is tijdens Corona naar Amerika gevlucht en is daar super happy met indiaanse en is zelfs al gevaccineerd. Hulde aan Biden! Schande kabinet Rutte!

    • Ik denk dat we het hier in Nederland zo slecht nog niet hebben en gemiddeld genomen hebben we het met veel dingen zoals zorgstelsel hier echt wel beter dan Amerika.

      Los daarvan is het wel jammer hoe traag sommige dingen zoals legalisatie van LEV hier vaak gaat.

spot_img

Gerelateerd

E-step is niet gevaarlijker dan een fiets of een e-bike 

Beleidsmakers worstelen met de komst van nieuwe vormen van...

Na Duitsland gaat Spanje nu ook LEVs reguleren

In 2022 konden we je al melden dat Spanje...

Minister wil LEVs zonder stuur niet op de openbare weg

Gisteren zijn we op het ministerie van Infrastructuur en...

Grachtengordel probleem met fatbikes is nu landelijk

In Amsterdam en Haarlem zijn er veel problemen met...

Gaan jullie nog stemmen?

Elektrische voertuigen worden in verkiezingsprogramma’s benoemd maar dan vooral...