Overleg over bijzondere bromfietsen op 5 februari in Tweede Kamer

Op woensdag 5 februari is er een procedurevergadering van de commissie voor Infrastructuur en Waterstaat in de Tweede Kamer. We hopen dat dan ook ons voorstel om een rondetafelgesprek te organiseren aan de orde komt.

Rondetafelgesprek? We merken dat er een versplintering is van allemaal stichtingen, lobbyisten en denktanken die eigenlijk allemaal bezig zijn met hetzelfde doel. Ze sturen (net als wij) de commissie voor Infrastructuur en Waterstaat en individuele Kamerleden verzoeken om te overleggen en we denken dat dat veel efficiënter kan via een rondetafelgesprek.

We zien in de media ook dat we inmiddels als het (P)LEV platform worden gezien en aanspreekpunt over de legalisering van micromobiliteit in Nederland. Denk daarbij aan de Telegraaf, AD, NOS Journaal, RTL Nieuws, Bright, BNN/VARA en lokale media. Niet zo vreemd want onze achterban met gebruikers en ervaringsdeskundigen is ook de grootste in Nederland.

Op woensdag 5 februari gaat de commissie voor Infrastructuur en Waterstaat van 15:00 – 19:00 uur ook een Algemeen Overleg houden. In dat overleg komt als tweede agendapunt ook de voortgang van de wetgeving rondom de “bijzondere bromfietsen” aan de orde. Het is het overleg wat eerder al in december zou plaatsvinden maar toen van de agenda is afgevoerd vanwege een overvolle agenda van de Tweede Kamerleden.

1 REACTIE

spot_img

Gerelateerd

E-step is niet gevaarlijker dan een fiets of een e-bike 

Beleidsmakers worstelen met de komst van nieuwe vormen van...

Na Duitsland gaat Spanje nu ook LEVs reguleren

In 2022 konden we je al melden dat Spanje...

Minister wil LEVs zonder stuur niet op de openbare weg

Gisteren zijn we op het ministerie van Infrastructuur en...

Grachtengordel probleem met fatbikes is nu landelijk

In Amsterdam en Haarlem zijn er veel problemen met...

Gaan jullie nog stemmen?

Elektrische voertuigen worden in verkiezingsprogramma’s benoemd maar dan vooral...