Parijs is epicentrum van de e-step

Sinds de introductie in de zomer van 2018 is Parijs inmiddels het epicentrum van de wereldwijde e-step beweging geworden. Uit een onafhankelijk onderzoek blijkt dat binnen 1 jaar na introductie van de huursteps tussen de 0,8% en 1,9% van alle persoonlijke reizen in Parijs worden volbracht met een (huur) e-step.

Ter vergelijking, het duurde bijna 20 jaar tot het aandeel van de fiets in Parijs steeg naar 5%. Het centrum van Parijs is verantwoordelijk voor 24% van de uitstoot van broeikasgassen in de stad. Het gebruik van de e-step kan de schadelijke effecten van klimaatverandering verminderen.

Per dag worden er in Parijs 32.000 ritten gemaakt met een Lime huurstep. Sinds de introductie in 2018 zijn dat inmiddels al meer dan 12 miljoen ritten. Hiermee zijn 1,2 miljoen ritten met motorvoertuigen vervangen door e-steps en is voorkomen dat er 330 ton CO2 in de atmosfeer zou worden uitgestoten.

Lime was de eerste aanbieder van huursteps in Parijs, maar volgens onze gegevens zijn er inmiddels al meer dan 10 aanbieders van huursteps actief in Parijs. We zagen afgelopen zomer e-stepjes van Bird, Bolt, Volt, Hive, Voi, Dott, Flash, Wind, Tier en onlangs starte ook Jump van Uber. Er zijn zo’n 40.000 e-stepjes te huur in de stad.

spot_img

Gerelateerd

E-step is niet gevaarlijker dan een fiets of een e-bike 

Beleidsmakers worstelen met de komst van nieuwe vormen van...

Na Duitsland gaat Spanje nu ook LEVs reguleren

In 2022 konden we je al melden dat Spanje...

Minister wil LEVs zonder stuur niet op de openbare weg

Gisteren zijn we op het ministerie van Infrastructuur en...

Grachtengordel probleem met fatbikes is nu landelijk

In Amsterdam en Haarlem zijn er veel problemen met...

Gaan jullie nog stemmen?

Elektrische voertuigen worden in verkiezingsprogramma’s benoemd maar dan vooral...