Net als in Nederland zijn PLEV’s in Engeland en daarmee ook in Schotland verboden. De wet van Schotland met betrekking tot wegvoertuigen komt uit 1984. PLEV’s worden niet bij naam genoemd in de wet maar de wet wordt wel geïnterpreteerd om het gebruik van elektrische skateboards te verbieden.

The adult electric scooter is powered partly by a battery motor and is therefore classified as Personal Light Electric Vehicle (PLEV) by the Department for Transport (DfT), making it illegal to use on UK roads and pavements. However, it is legal to use them on private land and property.

Toch zijn er genoeg e-skaters in Edinburgh die op een elektrisch skateboard rondrijden en daarmee naar hun werk gaan. Deze video is al een tijdje terug gemaakt door de BBC maar nog steeds actueel.

View this post on Instagram

Net als in Nederland zijn PLEV’s in Engeland en daarmee ook in Schotland verboden. De wet van Schotland met betrekking tot wegvoertuigen komt uit 1984. PLEV’s worden niet bij naam genoemd in de wet maar de wet wordt wel geïnterpreteerd om het gebruik van elektrische skateboards te verbieden. The adult electric scooter is powered partly by a battery motor and is therefore classified as Personal Light Electric Vehicle (PLEV) by the Department for Transport (DfT), making it illegal to use on UK roads and pavements. However, it is legal to use them on private land and property. Toch zijn er genoeg e-skaters in Edinburgh die op een elektrisch skateboard rondrijden en daarmee naar hun werk gaan. Deze video is al een tijdje terug gemaakt door de BBC maar nog steeds actueel. #ESK8 #legaalrijden #elektrischskateboard #ESK8nl

A post shared by Plev Petitie Legaalrijden.nl (@legaalrijden.nl) on