Pilot met elektrische deelsteps in Engeland is nu al een chaos

De pilot met elektrische deelsteps in Engeland is net een maand van start en nu al zijn er problemen in enkele steden. Jongeren misbruiken de deelsteps massaal en daardoor moet de proef met de deelsteps nu al teruggeschroefd worden.

Leveranciers van deelsteps verkochten het aan de Britste overheid als de ultieme oplossing als vervanging van het openbaar vervoer tijdens de corona pandemie maar dat blijkt volgens een lokaal parlementslid net zo nuttig als een haardscherm van chocola. Jongeren gebruiken de deelsteps om door winkelcentra te rijden en de eerste zijn al gespot op een deelstep op de snelweg.

Het is te makkelijk om te zeggen dat dit door de deelsteps komt maar feit is wel dat je dit soort narigheden bij persoonlijk gebruik van LEV’s vrijwel nooit hoort. Wat dat betreft had de Britse overheid beter eerst particuliere e-steps en andere lichte elektrische voertuigen (LEV’s) kunnen legaliseren, dat zijn ook de mensen die een LEV daadwerkelijk gebruiken om van A naar B te komen en hun Lev ook niet op straat laten slingeren, hem misbruiken en een gevaar zijn voor andere weggebruikers.

Feit is dat leveranciers van deelsteps persoonlijke gebruikers van lichte elektrische voertuigen (LEV’s) keer op keer op deze manier in een kwaad daglicht stellen door de ellende die deelsteps veroorzaken. Misbruik, dronkenschap, ongevallen, vandalisme, mensen onverzekerd laten rondrijden en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Verhuur van deelsteps brengt een hoop ellende met zich mee die je bij persoonlijk gebruik niet ziet.

Ook in Nederland heeft de overheid oogkleppen op en laat zich via een nota bene zelf georganiseerde hackaton inpalmen door deelstep leveranciers met mooie praatjes die persoonlijke gebruikers van LEV’s zo kunnen weerleggen. Daarbij verdwijnt het geld van de verhuur van al die deelsteps naar multinationals in het buitenland en worden we er zelf nauwelijks wijzer van. Maar het is hip, net als zo’n hackaton dus waarom niet. Staat leuk op je CV. 

1 REACTIE

spot_img

Gerelateerd

E-step is niet gevaarlijker dan een fiets of een e-bike 

Beleidsmakers worstelen met de komst van nieuwe vormen van...

Na Duitsland gaat Spanje nu ook LEVs reguleren

In 2022 konden we je al melden dat Spanje...

Minister wil LEVs zonder stuur niet op de openbare weg

Gisteren zijn we op het ministerie van Infrastructuur en...

Grachtengordel probleem met fatbikes is nu landelijk

In Amsterdam en Haarlem zijn er veel problemen met...

Gaan jullie nog stemmen?

Elektrische voertuigen worden in verkiezingsprogramma’s benoemd maar dan vooral...