Politie gaat mensen aanspreken dat ze beter niet door rood kunnen rijden

Deze zomer liet een woordvoerder van de politie aan de Volkskrant weten dat boetes aan eigenaren van LEVs meestal pas gegeven worden bij gevaarlijk of hinderlijk gedrag. In de meeste gevallen zal een agent je alleen aanspreken. 

Dat klopt en dat gebeurde een week geleden bij een groepje mensen die met hun Onewheel op de parkeerplaats van Meijendel in Den Haag stonden. Ze reden op dat moment niet op hun Onewheel en ze stonden uit. 

Een agent gaf de eigenaren van de Onewheel een officiële waarschuwing omdat hun “voertuigen” op een parkeerplaats stonden. Ze kregen een aantekening op basis van hun ID. De volgende keer dat de politie je dan staande houdt riskeer je een boete of een inbeslagname van je LEV.

Het is net zoiets als de politie die mensen gaat aanspreken dat ze beter niet door rood kunnen rijden omdat ze anders een boete krijgen. 

Het is ook niet het eerste voorval. We horen vaker dat eigenaren van LEVs intimiderend aangesproken worden door de politie over hun LEVs zonder dat ze, ze gebruiken. Je mag blij zijn dat ik hem niet meteen in beslag neem is een vaak gehoorde uiting. 

Vanwege onze demonstratie in Amsterdam waar we wel mochten lopen met onze LEVs maar niet rijden hebben we dit uitgezocht. Zolang je een LEV niet gebruikt mag hij gewoon op de openbare weg staan. 

Het blijft wel zuur dat sommige agenten blijven dreigen dat ze je LEV meteen in beslag nemen. We horen ook dat dit regelmatig gebeurd. We weten dat er van hogerhand is afgesproken dat eigenaren van LEVs eerst een waarschuwing moeten krijgen. Bij een tweede staande houding is het Russisch roulette… Gelukkig zijn er ook nog agenten die het onzin vinden en best begrijpen dat Nederland hopeloos achterloopt. 

4 REACTIES

  1. “Gelukkig zijn er ook nog agenten die het onzin vinden en best begrijpen dat Nederland hopeloos achterloopt. ” – Helaas kom ik telkens dat andere soort tegen en dat soort lijkt in de loop van de afgelopen jaren de overhand(having) te krijgen. “Waakzaam en dienstbaar”. Vraag me af wie ze een dienst verlenen.

    • Ze verlenen een dienst aan de mensen die wel volgens het systeem verzekerd zijn en deelnemen aan het verkeerd met een deugdelijk voertuig dat voldoet aan de daarvoor gestelde eisen. Je moet het dus niet zoeken bij deze handhavers van de wet, maar bij de beleidsbepalers ansich. Daar blijft men keer op keer falen. En die ene agent die dat dan ook ziet en je weg laat komen, is dus gewoon een held.

spot_img

Gerelateerd

E-step is niet gevaarlijker dan een fiets of een e-bike 

Beleidsmakers worstelen met de komst van nieuwe vormen van...

Na Duitsland gaat Spanje nu ook LEVs reguleren

In 2022 konden we je al melden dat Spanje...

Minister wil LEVs zonder stuur niet op de openbare weg

Gisteren zijn we op het ministerie van Infrastructuur en...

Grachtengordel probleem met fatbikes is nu landelijk

In Amsterdam en Haarlem zijn er veel problemen met...

Gaan jullie nog stemmen?

Elektrische voertuigen worden in verkiezingsprogramma’s benoemd maar dan vooral...