Politie moet nog maanden achterhaalde wet- en regelgeving voor LEV’s oplossen

Onze Legaalrijden.nl petitie loopt nu iets meer dan een jaar. We gaan naar de 16.000 handtekeningen en hebben bereikt dat we aan tafel zitten bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Dat is mooi maar de minister gaf onlangs aan dat er vanwege de corona pandemie 3 maanden vertraging is opgelopen met het kader voor de legalisatie van LEV’s.

We vroegen via een peiling op Instagram aan onze achterban of het kabinet voor de verkiezingen van 2021 LEV’s gaat legaliseren. 75% denkt van niet en 25% denkt dat het wel gaat lukken. De ANWB denkt dat er in 2021 wetgeving is voor LEV’s.

Feit is dat alles nu maanden stil ligt en dat de LEV’s als warme broodjes over de toonbank gaan. Het kabinet laat de politie de falende wetgeving oplossen door waarschuwingen te geven, ze in beslag te nemen of een boete te geven. In willekeurige volgorde toepasbaar omdat er geen beleid is.

Ons soort LEV’s voor persoonlijk gebruik kan je zonder noemenswaardige problemen volgende week legaliseren. Er is geen één argument meer te bedenken waarom dat niet zou kunnen. Wij hebben het afgelopen jaar laten zien dat LEV’s veiliger zijn dan iedereen denkt. Daarnaast hebben we alle aannames en kolderverhalen over LEV’s weten te weerleggen.

Een telefoontje naar het Verbond van verzekeraars dat LEV’s onder een aansprakelijkheidsverzekering mogen vallen en het is klaar. Zo simpel is het.

Wij vertegenwoordigen de lichtste vorm van mobiliteit, dat er nog nagedacht moet worden over andere LEV’s die meer massa hebben en waarmee je meerdere personen kan vervoeren is begrijpelijk maar het zou de overheid sieren als ze de lichtste en meest veilige categorie nu al zou gedogen. Ze rijden nu namelijk ook al rond.

3 REACTIES

spot_img

Gerelateerd

E-step is niet gevaarlijker dan een fiets of een e-bike 

Beleidsmakers worstelen met de komst van nieuwe vormen van...

Na Duitsland gaat Spanje nu ook LEVs reguleren

In 2022 konden we je al melden dat Spanje...

Minister wil LEVs zonder stuur niet op de openbare weg

Gisteren zijn we op het ministerie van Infrastructuur en...

Grachtengordel probleem met fatbikes is nu landelijk

In Amsterdam en Haarlem zijn er veel problemen met...

Gaan jullie nog stemmen?

Elektrische voertuigen worden in verkiezingsprogramma’s benoemd maar dan vooral...