De politie neemt regelmatig elektrische skateboards (ESK8) na een eerste waarschuwing (maar ook zonder waarschuwing) in beslag. Sommige ESK8s hebben een waarde van meer dan €1700 maar zijn na in beslagname vaak niet meer te traceren. Spullen van waarde worden normaal na inbeslagname geveild via de domeinen of een externe partij in opdracht van het OM.

Opvallend detail, de meest kostbare elektrische skateboards verdwijnen en de goedkoopste duiken soms weer op via veilingen in opdracht van de overheid. 

ESK8s worden in beslag genomen omdat het een verboden motorvoertuig is. Vreemd genoeg zijn ze dat als ze in Nederland geïmporteerd worden nog niet. Dan is het nog een sport artikel. Nadat de politie het in beslag heeft genomen komt er een sticker op het in beslag genomen goed en dan is het ineens weer speelgoed. 

Op Onewheels die ten onrechte in beslag waren genomen en later weer opgehaald konden worden bij de domeinen zagen we al regelmatig een sticker met speelgoed skateboard. Deze sticker plaatst de politie erop na inbeslagname. Zo ook op ESK8s. Het inbeslaggenomen goed noemen ze bij de Politie en het OM speelgoed met tussen haakjes (skateboard). 

Zo zijn er al een aantal Boosted Boards van €1700 spontaan verdwenen via het Beslagloket van het Openbaar Ministerie. Eigenaren weten niet of hun ESK8 is vernietigd of verkocht. De benaming speelgoed zorgt vermoedelijk ook voor verwarring want dat zijn ESK8s niet. Een medewerker van het OM denkt dan vermoedelijk dat het om speelgoed gaat met een waarde van een paar tientjes maar in werkelijkheid vernietigen ze iets met een waarde van vaak enkele honderden euro’s wat kan oplopen tot een bedrag van wel €4500. 

LEVS zijn geen speelgoed maar Lichte Elektrische Voertuigen voor volwassenen die het niet gebruiken als speelgoed om wat aan te klooien op de openbare weg maar gewoon om naar hun werk te gaan.