Politie Tilburg neemt Onewheel in beslag en geeft boete voor onverzekerd rondrijden

Het nieuws van de dag komt vandaag uit het Brabants Dagblad. De politie nam vandaag een Onewheel in beslag en gaf de eigenaar een boete. De politie in Tilburg is blijkbaar ook nog niet op de hoogte dat een Onewheel geen motorvoertuig is. Een voertuig heeft namelijk volgens de wet meer dan 1 wiel. Hoe dat precies zit kan je hier lezen.

De politie doet dit omdat er bij een mogelijke aanrijding problemen kunnen ontstaan met het feit dat je onverzekerd aan het rondrijden bent. De vraag is nog steeds of het gebruik van een eenwieler niet gewoon onder je aansprakelijkheidsverzekering valt.

Wettelijk staat er niks in de weg voor een verzekering maar vrijwel geen een verzekeraar wil eenwielers verzekeren. Ze leggen die verantwoordelijkheid bij de overheid en die speelt de bal via ons weer terug naar de verzekeraars.

Eigenaren van eenwielers zoals de Onewheel zijn hiervan de dupe en de Politie ook omdat die natuurlijk ook ziet dat de eenwielers na 3 maanden via de achterdeur van het OM weer  worden teruggeven aan de eigenaar zodat het hele kat en muis spel weer van voren af aan kan beginnen.

De korpsleiding liet onlangs weten dat handhaven voor de politie geen prioriteit heeft en dat agenten er ook niet actief op controleren. Vreemd want afgelopen twee weken zijn er 2 Onewheels en 1 eenwiel in beslag genomen.

We hebben via de mediadesk van de korpsleiding in september ook een aantal vragen gesteld over PLEV’s maar nooit een antwoord gekregen. Ondertussen bevestigen tientallen agenten aan ons op papier en via voicemail dat een Onewheel gewoon is toegestaan op de openbare weg, mits verzekerd. Dus nogmaals welke verzekeraar kunnen we op de koffie uitnodigen voor een gesprek? Want dit is niet het enige punt wat verzekeraars laten liggen.

Politie Tilburg neemt Onewheel in beslag en geeft boete voor onverzekerd rondrijden

spot_img

Gerelateerd

E-step is niet gevaarlijker dan een fiets of een e-bike 

Beleidsmakers worstelen met de komst van nieuwe vormen van...

Na Duitsland gaat Spanje nu ook LEVs reguleren

In 2022 konden we je al melden dat Spanje...

Minister wil LEVs zonder stuur niet op de openbare weg

Gisteren zijn we op het ministerie van Infrastructuur en...

Grachtengordel probleem met fatbikes is nu landelijk

In Amsterdam en Haarlem zijn er veel problemen met...

Gaan jullie nog stemmen?

Elektrische voertuigen worden in verkiezingsprogramma’s benoemd maar dan vooral...