We zien steeds vaker dat eigenaren van Lichte Elektrische Voertuigen vluchten als ze politie zien. Dit is vooral het geval als ze al een keer eerder zijn staande gehouden of een waarschuwing hebben gekregen. Niet heel vreemd want de politie geeft bij een tweede vergrijp (nog) een boete en neemt je LEV dan vaak ook in beslag. De overheid veilt die dan vervolgens weer via de domeinen via een veilingwebsite.

Politiehelikopter achtervolgt elektrische step in Amersfoort

Vorig jaar zagen we een wilde achtervolging door Amsterdam toen iemand lopend (op blote voeten) vluchtte voor de politie omdat anders zijn Onewheel voor de zoveelste keer in beslag zou worden genomen. 4 politieagenten op de fiets dreigden daarbij om hem te pepperen als hij niet zou blijven staan.

Vandaag kregen we via Andre de tip dat het blijkbaar nog veel gekker kan. In Amersfoort ging er iemand vandoor op een Boosted REV e-step nadat een politieagent op een motor hem had gespot. De politie zette daarop een klopjacht in om de eigenaar van de elektrische step te arresteren. Daarbij is ook een politiehelikopter ingezet.

Een fotograaf ter plaatse zag op enig moment een politieagent op een e-step. Of dit de e-step was van de verdachte persoon of van de politie zelf is niet helemaal duidelijk. Wij gaan er vanuit dat deze van de gevluchte persoon is omdat een Boosted REV ook niet is toegestaan op de openbare weg in Nederland.

Politiehelikopter achtervolgt elektrische step in Amersfoort

Op dit kaartje zie je het aantal zoekslagen die de politiehelikopter heeft uitgevoerd om de persoon die op de e-step was gevlucht te traceren. Het kan blijkbaar altijd nog gekker en ondertussen veranderd er qua wetgeving voor de toelating van dit soort veilige e-steps voorlopig nog helemaal niks in Nederland.