Politie Den Haag stuurde na overleg met de gemeente de volgende reactie naar aanleiding van onze vraag aan burgemeester van Zanen waarom de demonstratie in 2020 wel was toegestaan en dit jaar niet:

Er is geen sprake van (een voornemen tot) een verbod of een beperking op uw demonstratie. U bent van harte welkom om in Den Haag uw mening te uiten.

Zoals bekend gaf het Openbaar Ministerie vorig jaar aan dat het gebruik van LEV van onder bepaalde voorwaarden mogelijk was. Zij hebben nu echter laten weten dat deze voertuigen volgens de huidige richtlijnen, ook onder voorwaarden, niet zijn toegestaan op openbare weg. 

Dit betekent dus nogmaals dat uw demonstratie doorgang kan vinden, maar dat de deelnemers zich, net als een ieder, aan de geldende wet- en regelgeving dienen te houden, waaronder het verbod op het gebruik van LEV. U kunt deze voertuigen desgewenst bijvoorbeeld wel aan de hand meevoeren maar dat is uiteraard aan u. 

Hierop hebben we per e-mail nog de vraag gesteld of het niet mogelijk is om de demonstratie alsnog bij het Malieveld te houden. Rondom het Malieveld is een geasfalteerde weg en het is tevens een evenementenlocatie. Dit zou een goed alternatief kunnen zijn om toch nog rijdend te kunnen demonstreren. Stilstaan of lopen is geen optie, dat doen we nu al bijna 3 jaar. Als we een reactie krijgen lees je het hier.