Reactie gemeente Den Haag en laatste optie om te demonstreren

Politie Den Haag stuurde na overleg met de gemeente de volgende reactie naar aanleiding van onze vraag aan burgemeester van Zanen waarom de demonstratie in 2020 wel was toegestaan en dit jaar niet:

Er is geen sprake van (een voornemen tot) een verbod of een beperking op uw demonstratie. U bent van harte welkom om in Den Haag uw mening te uiten.

Zoals bekend gaf het Openbaar Ministerie vorig jaar aan dat het gebruik van LEV van onder bepaalde voorwaarden mogelijk was. Zij hebben nu echter laten weten dat deze voertuigen volgens de huidige richtlijnen, ook onder voorwaarden, niet zijn toegestaan op openbare weg. 

Dit betekent dus nogmaals dat uw demonstratie doorgang kan vinden, maar dat de deelnemers zich, net als een ieder, aan de geldende wet- en regelgeving dienen te houden, waaronder het verbod op het gebruik van LEV. U kunt deze voertuigen desgewenst bijvoorbeeld wel aan de hand meevoeren maar dat is uiteraard aan u. 

Hierop hebben we per e-mail nog de vraag gesteld of het niet mogelijk is om de demonstratie alsnog bij het Malieveld te houden. Rondom het Malieveld is een geasfalteerde weg en het is tevens een evenementenlocatie. Dit zou een goed alternatief kunnen zijn om toch nog rijdend te kunnen demonstreren. Stilstaan of lopen is geen optie, dat doen we nu al bijna 3 jaar. Als we een reactie krijgen lees je het hier. 

13 REACTIES

  1. De zin “Zij hebben nu echter laten weten dat deze voertuigen volgens de huidige richtlijnen, ook onder voorwaarden, niet zijn toegestaan op openbare weg” geeft precies de fuckup aan waar jullie mee te maken hebben. Er zijn geen nieuwe regels ten opzichte van 2020. Ze hebben toen waarschijnlijk een fout gemaakt om de demonstratie toe te staan. Geef dat dan toe maar draai er niet omheen.

  2. “Zij hebben nu echter laten weten dat deze voertuigen volgens de huidige richtlijnen, ook onder voorwaarden, niet zijn toegestaan op openbare weg.”

    Is het OM er van bewust dat zij hiermee in strijd zijn met de Europese wetgeving, waarvoor zij verantwoordelijk zijn om uit te voeren? Is er al via legaalrijden contact opgenomen met een EP om dit aan te kaarten?

  3. “Huidige richtlijnen”???? Er is niets veranderd in de tussentijd. Wat betekent “richtlijnen”? Bovendien kan de burgemeester zelf toch wel besluiten dit toe te staan? Meneer burgemeester wil gewoon niet meewerken, dat is het. Malieveld, prima. Waarom niet meteen een sporthal zodat we “droog” blijven mocht t gieten? Natuurlijk zij we dan wel volledig aan t zicht onttrokken maar ja, demonstreren is demonstreren toch?

    Ik ben geen relschopper maar heb geen moeite om vanaf t malieveld op te rukken richting binnenhof. En nee, niet lopend.

spot_img

Gerelateerd

Grachtengordel probleem met fatbikes is nu landelijk

In Amsterdam en Haarlem zijn er veel problemen met...

Gaan jullie nog stemmen?

Elektrische voertuigen worden in verkiezingsprogramma’s benoemd maar dan vooral...

Legale e-step krijgt kenteken

De ministerraad heeft vandaag ingestemd met de invoering van...

Eerste Kamer wil LEVs niet gelijkstellen aan een e-bike

De Eerste Kamer stemde vandaag tegen de BBB motie...

Begrensde fatbike tot 25 KM/u nog steeds verboden

Inmiddels zien we steeds minder fatbikes op de weg...