Reizen van en naar NS stations met een deelfiets of e-step

Jakob Arendsen van de TU Delft heeft samen met de NS onderzoek gedaan naar shared mobility for the first and last mile. In Jip-en-Janneketaal, reizen van en naar stations met een deelfiets of e-step. Dat laatste bestaat nog niet in Nederland maar Jakob heeft het wel meegenomen in zijn onderzoek.

Meer dan 1800 mensen hebben het onderzoek ingevuld en daaruit blijkt dat 28% wel eens een deelfiets heeft gebruikt. 2% heeft wel eens een elektrische deelstep gebruikt. Bijna de helft van de ondervraagden had nog nooit gehoord van het fenomeen deelstep.

Uit het onderzoek blijkt ook dat mensen liever hun eigen fiets (53%) gebruiken dan een deelfiets (6%). 72% heeft nog nooit een deelfiets gebruikt. Bij de deelstep is dat 98%. Niet zo vreemd want er zijn nog geen deelsteps te huur in Nederland. Deelfietsen wel en dat is vaak een puinhoop. De OV-fiets werkt veel beter omdat je hem weer moet inleveren op het punt waar je hem gehuurd hebt.

Een deelfiets zoals een Mobike kan je na gebruik overal achterlaten. Zo heb je mensen die voor hun heenreis een bus nemen en s’avonds een Mobike. Gevolg bergen met rondslingerende Mobike fietsen op sommige plekken.

spot_img

Gerelateerd

E-step is niet gevaarlijker dan een fiets of een e-bike 

Beleidsmakers worstelen met de komst van nieuwe vormen van...

Na Duitsland gaat Spanje nu ook LEVs reguleren

In 2022 konden we je al melden dat Spanje...

Minister wil LEVs zonder stuur niet op de openbare weg

Gisteren zijn we op het ministerie van Infrastructuur en...

Grachtengordel probleem met fatbikes is nu landelijk

In Amsterdam en Haarlem zijn er veel problemen met...

Gaan jullie nog stemmen?

Elektrische voertuigen worden in verkiezingsprogramma’s benoemd maar dan vooral...