Als er iemand het boegbeeld is van een ESK8 (elektrisch skateboard) gebruiker dan is het Casey Neistat wel. Door zijn vlogs zijn duizenden mensen overtuigd geraakt dat een elektrisch longboard inderdaad wel een slim middel is om van punt A naar punt B te komen. Vreemd genoeg spreken we nu nog steeds mensen die nog nooit van Neistat hebben gehoord maar ook niet van een Boostedboard. Het laat zien dat we het nog niet hebben over een mainstream product maar de populariteit groeit razendsnel. Mede door de video’s van Casey Neistat op Youtube. Verplicht kijkvoer als je geïnteresseerd bent in ESK8 en urban transport.

Neistat en Boosted hebben elektrisch skateboards op de kaart gezet in de VS en dat heeft zich als een olievlek verspreid over de rest van de wereld. 
Boosted begon in 2011 met het ontwerpen van een elektrisch longboard. Eind 2012 begon de crowdfunding campagne voor het eerste Boostedboard op Kickstarter. Dat was ook meteen een van de meest succesvolle crowdfunding campagnes ooit. Dat geeft ook wel een beetje aan hoe groot de vraag is naar slimme mobiliteitsoplossingen. In 2013 verscheepte Boosted de eerste boards naar consumenten.

Inmiddels is Boosted uitgeroeid tot de grootste leverancier van Last mile vehicles ter wereld. Niet zo vreemd want Boosted maakt ook betrouwbare longboards en de service is uitmuntend. Je zou het de Rolls Royce onder de skateboards kunnen noemen. Ook als er onverhoopt wat is kan je, je Boosted in Nederland zo laten repareren zonder veel gedoe. Dat is bij andere fabrikanten een heel ander verhaal.