Rijdersprofiel: Valentijn (43)

Ik rijd sinds ongeveer 8 maanden op een Boosted Stealth elektrisch skateboard. Hiervoor heb ik zo goed als geen ervaring met skateboarden. Het rijden op een elektrisch voertuig trok mij echter sterk aan. Ik woon in Amsterdam en alle signalen die worden afgegeven zijn dat de auto er niet meer welkom is.

Ik rij voornamelijk recreatief maar ook voor gerichte bestemmingen. Het is heerlijk om door de stad te rijden en deze op een andere manier te beleven. Elke dag dat je rijdt zie je nieuwe dingen of kom je op plekken waar ik nog niet eerder was geweest. De blikken van kinderen én van volwassenen….. 99% van de tijd vinden ze het prachtig.

Mijn ervaring op het fietspad en tussen de fietsers is prima. Een kwalificatie gelijk aan snor- of bromfiets is belachelijk en gevaarlijk. Plus dan zou niemand meer in het park ermee mogen rijden……ik kan er niet bij met mn hoofd. Los van wat de overheid communiceert ben ik ervan overtuigd dat de huidige wetgeving in het voordeel spreekt van een “legale” status. Naar mijn mening is de overheid echter bang voor een nieuwe golf producten en gebruikers en handelen zij nu inconsistent met nationale en europese wetgeving in een poging om “controle” te houden. Erg jammer.

spot_img

Gerelateerd

E-step is niet gevaarlijker dan een fiets of een e-bike 

Beleidsmakers worstelen met de komst van nieuwe vormen van...

Na Duitsland gaat Spanje nu ook LEVs reguleren

In 2022 konden we je al melden dat Spanje...

Minister wil LEVs zonder stuur niet op de openbare weg

Gisteren zijn we op het ministerie van Infrastructuur en...

Grachtengordel probleem met fatbikes is nu landelijk

In Amsterdam en Haarlem zijn er veel problemen met...

Gaan jullie nog stemmen?

Elektrische voertuigen worden in verkiezingsprogramma’s benoemd maar dan vooral...