Rijdersprofiel: vicepremier Alexander De Croo (43)

Onze vicepremier Hugo de Jonge denkt dat hij heel hip is met zijn opvallende schoenen maar zijn Belgische collega, vicepremier Alexander De Croo is hipper dan hip. Hij gebruikt sinds 2017 een Boosted board. Hij verstuurde in juli 2017 een tweet met een video waarin te zien is dat hij samen met zijn zoontje op een Boosted Board aan het rijden was. Allebei met een helm op dus helemaal goed. Toen was de maximale toegestane snelheid nog 18 km/u. De Belgische wetgever verhoogde in mei van dit jaar de maximumsnelheid voor gemotoriseerde voortbewegingstoestellen van 18 km/u naar 25 km/u. Opmerkelijk is dat ze dat hebben gedaan vanwege de Europese regelgeving. In Nederland zijn die Europese regels blijkbaar niks waard want ze worden hier niet toegepast.

De Croo gebruikt zijn Boosted ook regelmatig in plaats van zijn dienstauto. Daarnaast zet hij zich ook in voor een betere mobiliteit. We zijn benieuwd of we hem 22 september zien op de Car Free Sunday 2019 in Brussel.

In België mag je tot een maximale snelheid van 25 KM/U op voortbewegingstoestellen zoals een Boosted board rijden. Je bent dan in principe via je familiale (aansprakelijkheidsverzekering) verzekerd. Wil je harder tot een snelheid van maximaal 45km/h dan moet je een aanvullende polis afsluiten voor €93 per jaar. Niet alle verzekeraars bieden zo’n verzekering. In de nieuwe wetgeving in België staat niet dat het verplicht is om een helm te dragen op gemotoriseerde voortbewegingstoestellen zoals een Boosted board. De Croo geeft het goede voorbeeld.

spot_img

Gerelateerd

Grachtengordel probleem met fatbikes is nu landelijk

In Amsterdam en Haarlem zijn er veel problemen met...

Gaan jullie nog stemmen?

Elektrische voertuigen worden in verkiezingsprogramma’s benoemd maar dan vooral...

Legale e-step krijgt kenteken

De ministerraad heeft vandaag ingestemd met de invoering van...

Eerste Kamer wil LEVs niet gelijkstellen aan een e-bike

De Eerste Kamer stemde vandaag tegen de BBB motie...

Begrensde fatbike tot 25 KM/u nog steeds verboden

Inmiddels zien we steeds minder fatbikes op de weg...