We krijgen dagelijks veel berichten binnen met reacties, tip en suggesties. Dat waarderen we zeer. We krijgen ook regelmatig berichten dat e-steps bij de RDW gekeurd worden en binnenkort te koop zijn en legaal op de openbare weg mogen rijden. Dat klinkt altijd hoopvol maar tot nu toe is dat nog steeds niet bij iemand gelukt. De laatste twee leveranciers zouden eind augustus hun e-steps bij de RDW laten keuren en vlak daarna zouden ze te koop zijn maar nu, ruim twee maanden later hebben wij ze nog niet gezien.

We kregen ook de tip dat de Segway Ninebot Max G30 binnen 6 maanden gelegaliseerd wordt in Nederland. Probleem is wel dat dit volgens het Duitse model zou gaan gebeuren en met een verzekeringsplaatje en een maximumsnelheid van 20 KM/u.

Opvallend want er is nog geen toelatingskader (de outline) en daarom houden wij het vooralsnog maar op een gerucht. Geruchten zijn maar geruchten maar waar rook is wel vuur… We zijn benieuwd en kunnen ons niet voorstellen dat iemand voor het Duitse model is. De minister liet de Tweede Kamer onlangs wel weten dat er door de RDW onderzoek gedaan wordt naar het Duitse model. Blijkbaar worden dit soort beslissingen nu al via achterkamertjes besloten.