Segway Max G30 e-step via Duitse u-bocht constructie over 6 maanden op de weg

We krijgen dagelijks veel berichten binnen met reacties, tip en suggesties. Dat waarderen we zeer. We krijgen ook regelmatig berichten dat e-steps bij de RDW gekeurd worden en binnenkort te koop zijn en legaal op de openbare weg mogen rijden. Dat klinkt altijd hoopvol maar tot nu toe is dat nog steeds niet bij iemand gelukt. De laatste twee leveranciers zouden eind augustus hun e-steps bij de RDW laten keuren en vlak daarna zouden ze te koop zijn maar nu, ruim twee maanden later hebben wij ze nog niet gezien.

We kregen ook de tip dat de Segway Ninebot Max G30 binnen 6 maanden gelegaliseerd wordt in Nederland. Probleem is wel dat dit volgens het Duitse model zou gaan gebeuren en met een verzekeringsplaatje en een maximumsnelheid van 20 KM/u.

Opvallend want er is nog geen toelatingskader (de outline) en daarom houden wij het vooralsnog maar op een gerucht. Geruchten zijn maar geruchten maar waar rook is wel vuur… We zijn benieuwd en kunnen ons niet voorstellen dat iemand voor het Duitse model is. De minister liet de Tweede Kamer onlangs wel weten dat er door de RDW onderzoek gedaan wordt naar het Duitse model. Blijkbaar worden dit soort beslissingen nu al via achterkamertjes besloten.

 

20 REACTIES

 1. Roverheid wil zijn burgers weer gebruiken als melkkoe, denken dat we dom zijn, waar is onze vrijheid? Onder het mom van vrije meningsuiting wordt wel gepropageerd dat je miljarden mensen mag beledigen over hun geloof, lekker belangrijk dat we ons daarmee moeten bezigen, waarom zou een weldenkend mens zich bezigen met anderen te beledigen? Laat de mensen zelf bepalen wat ze wel en niet geloven? Achterlijke media bepalen zogenaamd wat voor ons belangrijk is, zoals dat de koning in Griekenland op vakantie is. Lekker belangrijk, ga lekker op vakantie als je dat een ingecalculeerde risico vindt meneer de koning. De huidige leiders zijn marionetten van het Corona-theater. Geef ons onze vrijheid terug, we willen ons verplaatsen en dan krijgen we dit circus, slaat totaal nergens op, 2022???%&#$&^$#. Verplaatsen van A naar B is ons grondrecht. Als je over vrije rechten wilt praten, doe hier dan eens wat aan, stelletje malloten. Kan nergens parkeren met mijn auto, krijg wel een boete als ik een keer te laat betaald parkeren heb aangezet. Hoe moet ik me verplaatsen? Waar is onze vrijheid? Als deze lijn zich voortzet, krijgen we straks de ademhalings-tax voor iedere inhalering. Of nieuwe salarisschalen, zoals hoe harder je rent, hoe meer energie je kan opwekken, hoe meer salaris je krijgt. Pas op he, ook daarvan moet je een groot deel tax betalen, inkomsten-tax, maar die bestaat al is niets nieuws.

  Groet,
  Een ongeruste burger

 2. Is er al wat meer info omtrent het uitlijnen van het toelatingskader?
  Eind oktober werdt er gesteld dat deze in december klaar moest zijn.
  Er is namelijk heel novmeber nog niks nieuws gepost en ik ben zelf echt razend benieuwd. Zou heerlijk zijn om binnenkort zonder gezeik op een LEV te kunnen rijden.

  M.v.g. Youri

 3. De B3-Max D is in december door de RDW gekeurd. Eisen zijn; Max 20km pu
  Geen cruise control, voor en achterrem, zij reflectoren, vin en ingeslagen nummer.
  Naar men zegt moet dit in december/januari door de kamer zijn geweest en is de step legaal.

  Geen frame en VIN nummer, geen toelating.

 4. Hoi allemaal, ik heb een Segway Ninebot Max G30D 2 die in Duitsland toegestaan is het heeft oom VIN nummer en een COC certificaat + een formulier mat alle technische data. Ik heb onlangs een verzekering afgesloten even afwachten of het goedgekeurd wordt maar denk dat het geen probleem wordt. En dan legaal rijden. Ik hou jullie op de hoogte.

spot_img

Gerelateerd

Grachtengordel probleem met fatbikes is nu landelijk

In Amsterdam en Haarlem zijn er veel problemen met...

Gaan jullie nog stemmen?

Elektrische voertuigen worden in verkiezingsprogramma’s benoemd maar dan vooral...

Legale e-step krijgt kenteken

De ministerraad heeft vandaag ingestemd met de invoering van...

Eerste Kamer wil LEVs niet gelijkstellen aan een e-bike

De Eerste Kamer stemde vandaag tegen de BBB motie...

Begrensde fatbike tot 25 KM/u nog steeds verboden

Inmiddels zien we steeds minder fatbikes op de weg...