Een van de meest gehoorde klachten over deelsteps is dat ze vaak op het trottoir liggen omdat ze omgevallen zijn. Dat komt niet alleen door de wind maar ook omdat sommige mensen er een sport van maken om ze om te gooien. Als er dan een rijtje deelsteps op rij staat geeft dat blijkbaar een mooi domino effect.

Wij snappen die lol niet helemaal maar fabrikanten van deelsteps zijn druk bezig om de overlast van omgevallen deelsteps op te lossen. Zo hoorden we onlangs van Bird dat ze werken aan een standaard voor de volgende generatie Bird deelstep die windkracht 9 moet kunnen weerstaan.

De Amerikaanse deelstep verhuurder Skip gaat hun vloot met deelsteps uitrusten met een Tip-Over Detection sensor. Dat komt er op neer dat als de deelstep omvalt Skip daar meteen een melding van krijgt met het ID van de e-step, GPS locatie en tijdstip.

In Washington DC is een test gedaan en daar stond 11% van de Skip deelsteps na 5 minuten weer overeind, 39% na 30 minuten, 53% na een uur.

View this post on Instagram

Een van de meest gehoorde klachten over deelsteps is dat ze vaak op het trottoir liggen omdat ze omgevallen zijn. Dat komt niet alleen door de wind maar ook omdat sommige mensen er een sport van maken om ze om te gooien. Als er dan een rijtje deelsteps op rij staat geeft dat blijkbaar een mooi domino effect. Wij snappen die lol niet helemaal maar fabrikanten van deelsteps zijn druk bezig om de overlast van omgevallen deelsteps op te lossen. Zo hoorden we onlangs van Bird dat ze werken aan een standaard voor de volgende generatie Bird deelstep die windkracht 9 moet kunnen weerstaan. De Amerikaanse deelstep verhuurder Skip gaat hun vloot met deelsteps uitrusten met een Tip-Over Detection sensor. Dat komt er op neer dat als de deelstep omvalt Skip daar meteen een melding van krijgt met het ID van de e-step, GPS locatie en tijdstip. In Washington DC is een test gedaan en daar stond 11% van de Skip deelsteps na 5 minuten weer overeind, 39% na 30 minuten, 53% na een uur. #deelsteps #micromobiliteit #ergernissen #legaalrijden #skipscooters

A post shared by Plev Petitie Legaalrijden.nl (@legaalrijden.nl) on