SP: verder uitstel toelating LEV’s is ongewenst en onacceptabel

Cem Laçin deelde vanmorgen zijn schriftelijke inbreng voor de verkeersveiligheid. Ook deze keer veel aandacht voor LEV’s maar ook de vraag waarom de minister het niet voor elkaar krijgt om zoals afgesproken voor de zomer een eerste schets van het toelatingskader voor LEV’s naar de Tweede Kamer te sturen.

De SP heeft ook kennisgenomen van de reactie van de minister op het OVV rapport. Ze zien in het dossier van de LEV’s dat irreële en slechts nationaal geldende eisen aan de veiligheid ertoe leidt dat we onszelf als land buitenspel zetten. Dat we achter de feiten aan lopen en niet kunnen profiteren van de voordelen die innovatie met zich meebrengt. De SP wil van de minister weten wat de gesprekken met de gebruikers hebben opgeleverd en op welke termijn ze de toelating van LEV’s in Nederland geregeld denkt te hebben.

Tot slot wil de SP weten welke vertragingen er zijn opgelopen om het nieuwe toelatingskader vast te stellen en of de minister een tijdspad kan geven. Verder uitstel is ongewenst en onacceptabel volgens de SP. 

Met dank aan Timo voor de afbeelding

spot_img

Gerelateerd

E-step is niet gevaarlijker dan een fiets of een e-bike 

Beleidsmakers worstelen met de komst van nieuwe vormen van...

Na Duitsland gaat Spanje nu ook LEVs reguleren

In 2022 konden we je al melden dat Spanje...

Minister wil LEVs zonder stuur niet op de openbare weg

Gisteren zijn we op het ministerie van Infrastructuur en...

Grachtengordel probleem met fatbikes is nu landelijk

In Amsterdam en Haarlem zijn er veel problemen met...

Gaan jullie nog stemmen?

Elektrische voertuigen worden in verkiezingsprogramma’s benoemd maar dan vooral...