Swapfiets breidt uit met elektrische step, maar moet Nederland overslaan

Om de grootste Europese speler in micro-mobiliteit te worden, breidt het Nederlandse Swapfiets nog dit jaar uit naar Londen, Milaan en Parijs. Tegelijkertijd voegt het bedrijf, dat bekend is van het fiets- en service abonnement met de blauwe voorband, nieuwe elektrische vervoersmiddelen toe aan het abonnementsmodel.

Swapfiets snapt belang van emobility

Wereldwijd investeren steden in infrastructuur om meer toegankelijk en fietsvriendelijk te worden. Tot nu toe is de fiets dan ook de meest efficiënte en duurzame keuze voor wie individueel wil reizen. Maar om de grote transportproblemen in de stad aan te pakken, moet de overstap van auto naar moderne individuele vormen van transport zo gemakkelijk en aantrekkelijk mogelijk zijn.

Niet voor iedereen is de fiets immers de allerbeste optie, bijvoorbeeld door de afstand van woon-werkverkeer of voor de ‘first en last mile’ bij reizen met het openbaar vervoer. Als antwoord hierop komt Swapfiets met nieuwe elektrische vervoersmiddelen in abonnementsvorm.

Naast een volledig nieuwe en verbeterde versie van de Power 7 e-Bike, introduceert Swapfiets een opvouwbare e-Kick (step) én wordt er getest met een krachtige e-Scooter.

Nederland loopt kans om marktleider te zijn weer mis

Het Nederlandse Swapfiets brengt de elektrische step niet uit in Nederland. Wetgeving voor elektrische steps laat nog steeds opvallend lang op zich wachten. Als gekeken wordt naar het toelatingsproces van de Stint 2 kunnen we stellen dat het Ministerie van I&W legalisering zal proberen uit te stellen tot er een nieuwe minister aantreed met een visie voor emobiliteit.

In totaal bestaat het eisenpakket in Nederland uit 46 artikelen van meer dan 6.000 woorden en niet haalbare eisen. Geen enkele e-step voldoet op dit moment. En omdat Nederland zo’n kleine markt is, vindt geen enkel bedrijf het de moeite waard om een speciaal model te ontwikkelen. Zelfs niet bedrijven afkomstig uit Nederland.

Swapfiets breidt uit met elektrische step, maar moet Nederland overslaan

2 REACTIES

  1. https://www.swheels.co/ belooft in augustus met een door de RDW goedgekeurde step te komen. Helaas bestaat de info op de site enkel uit computer renders en is er nog geen enkel echte foto geplaatst. Dit kweekt bij mij wantrouwen.

    Als ik jullie artikel lees is goedkeuring vrijwel onmogelijk, misschien een idee als jullie contact met Swheels hebben om te zien hoe hun project loopt? Zij hebben blijkbaar over 1-2 maanden een echte goedkeurde step op de wereld, zeggen ze.

spot_img

Gerelateerd

Grachtengordel probleem met fatbikes is nu landelijk

In Amsterdam en Haarlem zijn er veel problemen met...

Gaan jullie nog stemmen?

Elektrische voertuigen worden in verkiezingsprogramma’s benoemd maar dan vooral...

Legale e-step krijgt kenteken

De ministerraad heeft vandaag ingestemd met de invoering van...

Eerste Kamer wil LEVs niet gelijkstellen aan een e-bike

De Eerste Kamer stemde vandaag tegen de BBB motie...

Begrensde fatbike tot 25 KM/u nog steeds verboden

Inmiddels zien we steeds minder fatbikes op de weg...