Swheels e-step nog steeds niet door de RDW gekeurd

Er zijn op dit moment nog steeds ondernemers bezig om een e-step door de keuring van de RDW te krijgen. Probleem is alleen dat je van je e-step een bijzondere bromfiets moet maken om door de keuring te komen. Er is tot nu toe geen een leverancier die een e-step van nu door de keuring heeft weten te krijgen. Er zijn ook verzekeraars bezig om een e-step door de keuring te krijgen. Voor ons ook een bevestiging van het gerucht dat gekeurde e-steps (ooit) alleen de weg op mogen met een verzekerings sticker, geheel volgens Duits model.

Misschien ook een verklaring voor de interesse van Achmea in de SwheelS e-step. In juni 2020 begonnen de pre-orders voor de Swheel e-step maar er is nog niemand die er een ontvangen heeft. De e-step zou verkrijgbaar zijn op 30-08-2020. Destijds in de markt gezet als de eerste legale e-step op de Nederlandse markt.

Mooie woorden maar nu bijna een jaar later is er nog niemand die ooit een Swheels heeft gezien. Lange tijd zagen we alleen computer gegenereerde 3D afbeeldingen van de e-step, een Facebook pagina die sinds oktober 2020 niet meer geüpdatet is en klagende mensen die (ook bij ons) lieten weten dat ze hun geld van een pre-order niet terug kregen. Het zijn de ondernemers die ze bij Achmea waarmakers noemen.

Gisteren ontvingen we een persbericht van Swheels waarin staat dat ze de certificaten voor de RDW keuring binnen hebben. De e-step moet dus nog gekeurd worden en dat kon niet eerder omdat de keuring door Covid-19 is vertraagd. Vreemd want we horen dat andere leveranciers hun e-steps wel konden laten keuren de afgelopen maanden.

We hebben de leverancier van de Swheels e-step uitgenodigd om op een een Swheels e-step mee te rijden met onze demonstratie op 10 juli in Amsterdam.

8 REACTIES

  1. Als de Swheels ooit door de keuring komt is het niet uit te leggen aan andere eigenaren van gelijkwaardige e-steps die nu al overal rondrijden. Een leek ziet het verschil niet en het is krankzinnig dat Nederland het enige land ter wereld is waar ze een e-step gelijkstellen aan een bromfiets qua eisen.

  2. Het klopt dat Swheels geen steps levert. Ik had er een in preorder besteld maar heb naar mijn geld kunnen fluiten. Jair van der Reis Cohen is ondernemer met een vlotte babbel, maar reageren op terugbetalingsverzoeken of ingebrekestellingen ho maar. Pas dus op voordat je met Swheels in zee gaat, ze maken niet waar wat ze beloven!

spot_img

Gerelateerd

E-step is niet gevaarlijker dan een fiets of een e-bike 

Beleidsmakers worstelen met de komst van nieuwe vormen van...

Na Duitsland gaat Spanje nu ook LEVs reguleren

In 2022 konden we je al melden dat Spanje...

Minister wil LEVs zonder stuur niet op de openbare weg

Gisteren zijn we op het ministerie van Infrastructuur en...

Grachtengordel probleem met fatbikes is nu landelijk

In Amsterdam en Haarlem zijn er veel problemen met...

Gaan jullie nog stemmen?

Elektrische voertuigen worden in verkiezingsprogramma’s benoemd maar dan vooral...