De overheid, NS en de gemeente Utrecht staken 30 miljoen euro in een fietsenstalling in Utrecht die nu al bijna weer te klein is. Diezelfde overheid wil de komende twee jaar 200.000 forensen op de fiets zien te krijgen en investeert de komende 10 jaar honderden miljoenen euro’s in nieuwe fiets infrastructuur.
Al die vrachtfietsen, speed pedelecs, racefietsen, bakfietsen, e-bikes en de klassieke fietsen zorgen de komende jaren voor een toename in de drukte op het fietspad. Meer fietsers is ook meer ongevallen. Alleen al in 2017 kwamen er in Nederland 208 mensen om door een ongeval met een fiets. Je hoeft geen deskundige te zijn om te voorspellen dat, dat aantal alleen maar zal toenemen de komende jaren.
De overheid zegt ook dat het het gebruik van de fiets goed is voor de vermindering van de CO2 uitstoot. Dat is zeker zo maar iemand op een PLEV stoot nog minder CO2 uit. Daarnaast zien we bij PLEV gebruikers ook aanzienlijk minder ongevallen. Dat heeft er natuurlijk ook mee te maken dat ze nu nog verboden zijn in Nederland maar we kunnen uit eigen onderzoek onder duizenden PLEV gebruikers wel concluderen dat ze bij persoonlijk gebruik veel veiliger zijn dan de meeste mensen denken.
Tot slot deze foto ter illustratie, een PLEV neemt aanzienlijk minder ruimte in. In het verkeer, in het OV en je hebt ook geen fietsenstallingen van tientallen miljoenen nodig.
Twee PLEV’s vervangen qua plek op de weg makkelijk één fiets. De helft van de autoritten in Nederland is korter dan 7,5 kilometer. Een afstand die perfect met een fiets maar zeker ook met een PLEV te overbruggen is.
[…] december 2019 schreven we het volgende op […]