We schreven al eens eerder dat als je ongelukkig met een e-step ten val komt je moet afremmen met je hoofd. Het lichaamsdeel wat bij een val meestal het eerste het wegdek raakt. Daar kregen we nogal boze reacties over omdat het een vrij harde conclusie is maar via de Belgische regionale televisiezender voor de regio Antwerpen krijgen we bijval via een interview met een kaakchirurg. Met de aantekening dat 50% van de ongevallen voorkomen zou kunnen worden omdat mensen vaak beschonken in de avond en nacht rondrijden op deelsteps en dan verongelukken.

Kaakchirurg Christophe de Foer werkt in twee ziekenhuizen in Antwerpen en maakt zich zorgen over het groeiende aantal e-step slachtoffers die hij moet behandelen. Sinds twee jaar moet hij steeds meer mensen behandelen die op hun gezicht gevallen zijn met de e-step. Volgens de Foer kan je bij een val zo je kaak, kaakgewrichten en je tanden breken. De kosten voor het herstel zijn vaak niet te overzien omdat (aanvullende) verzekeringen niet altijd alle kosten dekken. Op ons Instagram account kan je een interview zien met de kaakchirurg.

Bij ongevallen met de e-step komt vaak letsel aan het hoofd voor. In sommige landen zelfs bij 28% van het aantal ongevallen met e-steps. Daarbij tekenen we wel aan dat we vrijwel overal de meerderheid van de ongevallen bij deelsteps zien. Bij owned (persoonlijk gebruik) is dit minder omdat gebruikers meer ervaren zijn en soms al een helm dragen. In bijvoorbeeld Brisbane (Australië) is 92% van de ongevallen met een LEV een e-step de oorzaak. 78% daarvan komt door een deelstep. 46% van de mensen die gewond raakten droeg geen helm en bij 27% was alcoholgebruik de oorzaak.