Val met e-step staat gelijk aan uppercut van Rico Verhoeven

We schreven al eens eerder dat als je ongelukkig met een e-step ten val komt je moet afremmen met je hoofd. Het lichaamsdeel wat bij een val meestal het eerste het wegdek raakt. Daar kregen we nogal boze reacties over omdat het een vrij harde conclusie is maar via de Belgische regionale televisiezender voor de regio Antwerpen krijgen we bijval via een interview met een kaakchirurg. Met de aantekening dat 50% van de ongevallen voorkomen zou kunnen worden omdat mensen vaak beschonken in de avond en nacht rondrijden op deelsteps en dan verongelukken.

Kaakchirurg Christophe de Foer werkt in twee ziekenhuizen in Antwerpen en maakt zich zorgen over het groeiende aantal e-step slachtoffers die hij moet behandelen. Sinds twee jaar moet hij steeds meer mensen behandelen die op hun gezicht gevallen zijn met de e-step. Volgens de Foer kan je bij een val zo je kaak, kaakgewrichten en je tanden breken. De kosten voor het herstel zijn vaak niet te overzien omdat (aanvullende) verzekeringen niet altijd alle kosten dekken. Op ons Instagram account kan je een interview zien met de kaakchirurg.

Bij ongevallen met de e-step komt vaak letsel aan het hoofd voor. In sommige landen zelfs bij 28% van het aantal ongevallen met e-steps. Daarbij tekenen we wel aan dat we vrijwel overal de meerderheid van de ongevallen bij deelsteps zien. Bij owned (persoonlijk gebruik) is dit minder omdat gebruikers meer ervaren zijn en soms al een helm dragen. In bijvoorbeeld Brisbane (Australië) is 92% van de ongevallen met een LEV een e-step de oorzaak. 78% daarvan komt door een deelstep. 46% van de mensen die gewond raakten droeg geen helm en bij 27% was alcoholgebruik de oorzaak.

16 REACTIES

  1. Ongeloofelijk. Wat een onzin allemaal. Als jullie nu al zon paniek gaan zaaien om een step, wat voor doodstraf zetten jullie dan op alle andere electris he voertuigen. Onwheel skateboard. Daar helemaal geen houvast. Ik zie en merk zelf helemaal geen verschil in veiligheid tussen een step en een fiets. Als ik zou moeten kiezen, vind ik de step veiliger. Daar stap je zo vanaf ipv een een frame tussen je benen

  2. Onzin, paniek? Je vergeet dat je op een elektrische step ook een stuur voor je hebt. Daarom val je met een e-step. Bij een elektrisch skateboard, EUC of Onewheel heb je dat niet en kan je de val er meestal uitrennen. At is niet iets wat ik heb verzonnen maar dat is wetenschappelijk uitgezocht. Daarbij dragen die gebruikers van LEVs zender stuur ook meestal een helm en handschoenen die de val kunnen breken.

spot_img

Gerelateerd

Grachtengordel probleem met fatbikes is nu landelijk

In Amsterdam en Haarlem zijn er veel problemen met...

Gaan jullie nog stemmen?

Elektrische voertuigen worden in verkiezingsprogramma’s benoemd maar dan vooral...

Legale e-step krijgt kenteken

De ministerraad heeft vandaag ingestemd met de invoering van...

Eerste Kamer wil LEVs niet gelijkstellen aan een e-bike

De Eerste Kamer stemde vandaag tegen de BBB motie...

Begrensde fatbike tot 25 KM/u nog steeds verboden

Inmiddels zien we steeds minder fatbikes op de weg...