Verboden e-step is extreem populair in Engeland en politie gedoogd het

In Engeland zijn e-steps, afgezien van wat pilots met deelsteps nog steeds net zo illegaal op de openbare weg als hier. Toch zagen we in Engeland vorig jaar na de zomer een gigantische stijging in de verkoop van e-steps. Bij Halfords was er in oktober zelfs een stijging van 450% te zien in het aantal verkochte e-steps. Eilis Barret van Electro Heads ging op onderzoek uit waarom de e-step ineens zo populair is in Engeland.

Engelsen zijn het zat om in overvolle bussen en treinen te stappen en pakken liever een e-step. Vooral onder forensen is de populariteit van e-steps door de COVID-19 pandemie enorm gestegen. Het gebruik van openbaar vervoer is tijdens de pandemie gevaarlijk en daarom gebruiken ze liever de e-step. Onder jongeren is de e-step populariteit ook enorm toegenomen. Vooral in steden zoals Londen.

De flexibiliteit van de e-step zorgt voor kortere reistijden, geen wachttijden en het is ten opzichte van OV vaak ook veel goedkoper. Bij de meeste forensen scheelt het dagelijks al snel 30 minuten reistijd.

De explosie van de verboden e-steps op de Engelse straten zorgt nog niet voor grote problemen. De Engelse politie gedoogd het en doet tot nu toe vrijwel niks. De Engelsen willen net als wij in Nederland dat de e-steps gelijkgesteld worden aan fietsen. Als mensen te hard rijden geef ze dan een boete.

Ondanks dat de e-steps verboden zijn is er in Engeland de wil om toch te rijden. Dat merken we in Nederland ook. We horen regelmatig dat er e-steps of Onewheels in beslag worden genomen en dat de eigenaar diezelfde dag al weer een nieuwe heeft besteld.

Er is ook kritiek op de Engelse e-step gebruikers, ze rijden onverzekerd rond, rijden op de stoep, slechte zichtbaarheid en verlichting en hebben geen nummerbord. Maar dat hebben fietsen ook niet. De Engelsen zijn het er over eens dat je voor veilig gebruik van een e-step een goede fiets infrastructuur moet hebben. Wat dat betreft ligt hier in Nederland alles klaar maar maken we er geen gebruik van. LEVs zijn als kleding je pakt het vervoersmiddel wat bij het weer past. Als het regent ga je op de fiets en als het mooi weer is pak je de e-step.

1 REACTIE

spot_img

Gerelateerd

E-step is niet gevaarlijker dan een fiets of een e-bike 

Beleidsmakers worstelen met de komst van nieuwe vormen van...

Na Duitsland gaat Spanje nu ook LEVs reguleren

In 2022 konden we je al melden dat Spanje...

Minister wil LEVs zonder stuur niet op de openbare weg

Gisteren zijn we op het ministerie van Infrastructuur en...

Grachtengordel probleem met fatbikes is nu landelijk

In Amsterdam en Haarlem zijn er veel problemen met...

Gaan jullie nog stemmen?

Elektrische voertuigen worden in verkiezingsprogramma’s benoemd maar dan vooral...