Verzekeraars zijn klaar voor de e-step en Lime deelsteps in Rotterdam?

Legalisering van LEVs in Nederland kan nog wel een jaar duren maar toch is er op de achtergrond al het een en ander aan de hand. Enkele verzekeraars werken nu al aan de contouren voor verzekeringen voor e-steps. Via een andere bron hebben we vernomen dat dit niet via nummerbordjes maar via stickers zal gaan. Zie ter illustratie de sticker op de Onewheel.

Verzekeraars zijn klaar voor de e-step en Lime deelsteps in Rotterdam?

Verzekeringen voor andere lichte elektrische voertuigen horen we (nog) niks over. Vreemd want de Tweede Kamer moet eerst nog het LEV kader goedkeuren. Wij vinden het voorbarig want net als in tenminste 18 Europese lidstaten kan het verzekeren van LEVs natuurlijk prima via een (AVP) aansprakelijkheidsverzekering.

Verzekeraars zijn klaar voor de e-step en Lime deelsteps in Rotterdam?

In Rotterdam ontdekten we vandaag de eerste zichtbare signalen van deelsteps. In dit geval de deelsteps van Lime die blijkbaar bezig zijn met de voorbereidingen van de lancering van deelsteps in Rotterdam. De zones waar ze niet mogen rijden (geofencing) zijn al zichtbaar in de buurt van water. We zijn benieuwd. Is het guerrilla actie van Lime of moet Rotterdam voor het Songfestival nog snel worden opgepimpt met deelsteps omdat de buitenlandse gasten anders denken dat we hier nog in de middeleeuwen leven zonder legale LEV-mobiliteit en deelsteps. Wie het weet mag het zeggen.

spot_img

Gerelateerd

Grachtengordel probleem met fatbikes is nu landelijk

In Amsterdam en Haarlem zijn er veel problemen met...

Gaan jullie nog stemmen?

Elektrische voertuigen worden in verkiezingsprogramma’s benoemd maar dan vooral...

Legale e-step krijgt kenteken

De ministerraad heeft vandaag ingestemd met de invoering van...

Eerste Kamer wil LEVs niet gelijkstellen aan een e-bike

De Eerste Kamer stemde vandaag tegen de BBB motie...

Begrensde fatbike tot 25 KM/u nog steeds verboden

Inmiddels zien we steeds minder fatbikes op de weg...