Boetes voor e-steps worden meestal pas gegeven “bij gevaarlijk of hinderlijk gedrag” Als een kind op de stoep op een elektrische step rijdt, zal een wijkagent het alleen aanspreken. Dat geldt ook voor een volwassene die met een rugzakje naar het station rijdt…

Volgens de politie krijg je op een LEV pas een boete bij gevaarlijk of hinderlijk gedrag

Prachtige tekst uit de Volkskrant van 5 augustus van dit jaar, gedaan door een woordvoerder van de politie. Het gekke is dat de politie in de media vaak een beeld creëert dat er niks aan de hand is als je met een LEV zoals een e-step op de openbare weg gaat rijden. Ondertussen zien we op social media dagelijks foto’s van politie die e-stepjes in beslag nemen en de foto’s delen alsof ze een gigantische drugsvangst hebben gedaan.

Volgens de politie krijg je op een LEV pas een boete bij gevaarlijk of hinderlijk gedrag

Het echte beleid van de politie is dat ze LEV gebruikers eerst een waarschuwing of een boete geven bij een eerste staande houding. Bij een tweede vergrijp kan de politie je LEV in beslag nemen. We horen ook vaak dat er agenten zijn die het beleid onzin (jonge agenten) vinden maar ook die meteen (motoragenten) bij een eerste staande houding je LEV in beslag nemen. Zoek het maar bij de rechter uit zeggen ze er dan ook nog vaak bij.

Toeval of niet maar we kregen onlangs nog een video van een volwassene op een e-step met een rugzakje toegestuurd… Het is advocaat Oscar Hammerstein. Hij rijdt op zijn e-step langs een politiebureau in Amsterdam. Op zijn (verboden) e-step ontdekte de maker van de video ook nog een verzekeringsplaatje. We zijn zeer benieuwd bij welke maatschappij hij verzekerd is…. of is hij een proefproces aan het uitlokken?

Volgens de politie krijg je op een LEV pas een boete bij gevaarlijk of hinderlijk gedrag

Foto (van de video) van Hammerstein gemaakt door electricfelix.com