Inmiddels rijden er in Nederland al zo’n 300.000 onverzekerde LEVs zoals de e-step rond. Dat is best eng want als je schade veroorzaakt dekt je verzekering dat dus niet. We zien via 112-fotografen met enige regelmaat foto’s voorbij komen van e-steps die geschept zijn door een auto of een eenzijdig ongeval hebben gekregen. Van motoragenten hoorden we dat die “levensgevaarlijke krengen” allemaal ongelukken veroorzaken dus we waren heel benieuwd of dat zo is. Gelukkig lijkt dat tot dit moment heel erg mee te vallen.

Als je onverzekerd schade veroorzaakt dan kunnen slachtoffers hulp inroepen bij het Waarborgfonds Motorverkeer. Op die manier kunnen slachtoffers van een ongeval met een onverzekerde aanspraak maken op een vergoeding. We vroegen of er bij het Waarborgfonds veel aanvragen binnen zijn gekomen van slachtoffers door ongevallen met LEVs zoals de e-step. Het Waarborgfonds noemt de aanvragen van ongevallen door LEVs niet noemenswaardig.

Positief want dan lijkt het met de ongevallen met de 300.000 levensgevaarlijke LEVs, die de overheid niet wil toestaan op de openbare weg vooralsnog toch heel erg mee te vallen.

LET WEL, je bent aansprakelijk voor de veroorzaakte schade en letselschade op een LEV zoals de e-step en verzekeraars verhalen uiteindelijk de ontstane schade op jou.

Dat letselschade snel kan oplopen vernamen we van iemand die in eerste instantie dacht dat hij het wel kon goed maken met een bosje bloemen maar inmiddels claims binnen krijgt van tienduizenden euro’s. Let dus op. Als Nederlander ben je in binnen- en buitenland altijd onverzekerd op een LEV.