Waarborgfonds noemt schade met onverzekerde e-steps niet noemenswaardig

Inmiddels rijden er in Nederland al zo’n 300.000 onverzekerde LEVs zoals de e-step rond. Dat is best eng want als je schade veroorzaakt dekt je verzekering dat dus niet. We zien via 112-fotografen met enige regelmaat foto’s voorbij komen van e-steps die geschept zijn door een auto of een eenzijdig ongeval hebben gekregen. Van motoragenten hoorden we dat die “levensgevaarlijke krengen” allemaal ongelukken veroorzaken dus we waren heel benieuwd of dat zo is. Gelukkig lijkt dat tot dit moment heel erg mee te vallen.

Als je onverzekerd schade veroorzaakt dan kunnen slachtoffers hulp inroepen bij het Waarborgfonds Motorverkeer. Op die manier kunnen slachtoffers van een ongeval met een onverzekerde aanspraak maken op een vergoeding. We vroegen of er bij het Waarborgfonds veel aanvragen binnen zijn gekomen van slachtoffers door ongevallen met LEVs zoals de e-step. Het Waarborgfonds noemt de aanvragen van ongevallen door LEVs niet noemenswaardig.

Positief want dan lijkt het met de ongevallen met de 300.000 levensgevaarlijke LEVs, die de overheid niet wil toestaan op de openbare weg vooralsnog toch heel erg mee te vallen.

LET WEL, je bent aansprakelijk voor de veroorzaakte schade en letselschade op een LEV zoals de e-step en verzekeraars verhalen uiteindelijk de ontstane schade op jou.

Dat letselschade snel kan oplopen vernamen we van iemand die in eerste instantie dacht dat hij het wel kon goed maken met een bosje bloemen maar inmiddels claims binnen krijgt van tienduizenden euro’s. Let dus op. Als Nederlander ben je in binnen- en buitenland altijd onverzekerd op een LEV.

3 REACTIES

  1. Er zijn wel degelijk een aantal e-steps RDW gekeurd en dat is bijv. de Veelay V5. Met blauw kenteken. Kost rond de duizend euro. Er is ook nog een ander (duurder)RDW gekeurd merk dat zelfs in 2 uitvoeringen te koop is, blauw en geel kenteken. De Veeley V5 is wat moeilijk te krijgen, waarschijnlijk omdat ze niet aan te slepen zijn. De RDW-gekeurde steps zijn echter een stuk zwaarder, 25 tot 35 kg, die til je niet ff snel je auto in. Ik heb zelf een illegale maar die kost dan ook maar 200 en weegt 10 kilo en gaat absoluut hard genoeg, 25km p.u. Prima dus voor als je je auto bijv ergens gratis moet parkeren en je jezelf met de step niet te ver weg (en zonder te veel risico) verder kan verplaatsen.
    En dan nog wat, de e-step met ondersteuning (je moet dus om de 5 sec. voorttrappen), daar mag je wél de weg mee op! Alleen hoe zit het met de verzekering? Ik neem aan dat de verzekeringsmaatschappijen daar wel bekend mee zijn en dus schade aan derden wel dekken via een WAP-polisje, zoals bij de (elektrische) fiets? Kan Legaalrijden daar eens meer info over geven?
    Ik sprak een scholier die ‘binnenweggetjes naar school neemt’ en als hij politie ziet onmiddellijk voorttrap bewegingen maakt zodat lijkt alsof hij een legale step heeft!

spot_img

Gerelateerd

E-step is niet gevaarlijker dan een fiets of een e-bike 

Beleidsmakers worstelen met de komst van nieuwe vormen van...

Na Duitsland gaat Spanje nu ook LEVs reguleren

In 2022 konden we je al melden dat Spanje...

Minister wil LEVs zonder stuur niet op de openbare weg

Gisteren zijn we op het ministerie van Infrastructuur en...

Grachtengordel probleem met fatbikes is nu landelijk

In Amsterdam en Haarlem zijn er veel problemen met...

Gaan jullie nog stemmen?

Elektrische voertuigen worden in verkiezingsprogramma’s benoemd maar dan vooral...