Webinar over LEVs van ministerie van I&W was informatief

Vanmiddag hebben we deelgenomen aan de webinar van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Doel was om ons te informeren over de stand van zaken voor de totstandkoming van een LEV kader. Denk daarbij vooral aan categorisering en toelating, plek op de weg en de gebruikerseisen.

Dit najaar komt er een outline voor het nieuwe LEV-kader en daar moet de Tweede Kamer over oordelen. In 2021 gaat het ministerie aan de slag met de uitwerking van de wetgeving.

Tijdens de webinar was er geen mogelijkheid om direct met elkaar te spreken maar we konden via een chat wel commentaar geven. Dat resulteerde o.a. in een bevestiging van het ministerie dat een Onewheel geen voertuig is.

Vandaag was er geen plaats voor maar wat we verder nog ter sprake willen brengen is het onderzoek van TNO en de andere onderzoeken waarin LEV eigenaren weg worden gezet als gebruikers van kinderspeelgoed en dat LEVs gevaarlijk zijn. Deze onderzoeken zijn naar de Tweede Kamer gestuurd en geven een vrij negatief beeld over LEVs. Dat willen wij graag nog onderbouwen met feiten de komende tijd. Daarbij is ook de indruk gewekt dat LEV gebruikers geen helm willen dragen. Wij zien een ander beeld in onze achterban.

 

6 REACTIES

    • Dat is alleen voor het imago. Imago van LEVs zijn niet zo goed door de Stint en daar wil geen minister zich over buigen. Trouwens zijn ministeries echt dramatisch als het gaat om deadlines of daadwerkelijk iets voor elkaar krijgen, dus dit kan nog jaren gaan duren. Zelf helaas ervaring gehad met een tweetal projecten direct in Den Haag en sinds dien ben ik een Libertariër geworden. Onkunde en pretentieus ten top.

spot_img

Gerelateerd

E-step is niet gevaarlijker dan een fiets of een e-bike 

Beleidsmakers worstelen met de komst van nieuwe vormen van...

Na Duitsland gaat Spanje nu ook LEVs reguleren

In 2022 konden we je al melden dat Spanje...

Minister wil LEVs zonder stuur niet op de openbare weg

Gisteren zijn we op het ministerie van Infrastructuur en...

Grachtengordel probleem met fatbikes is nu landelijk

In Amsterdam en Haarlem zijn er veel problemen met...

Gaan jullie nog stemmen?

Elektrische voertuigen worden in verkiezingsprogramma’s benoemd maar dan vooral...