Youth For Climate demo Malieveld in Den Haag op 7 februari

Youth For Climate NL steunt ons en wij steunen Youth For Climate. Vrijdag 7 februari kan je ook je steun betuigen door vanaf 13:00 uur aanwezig te zijn op het Malieveld in Den Haag. 

De Hoge Raad in Den Haag verwierp eind vorig jaar het cassatieberoep van De Staat zodat de Urgenda-uitspraak blijft staan. De Staat moet uitstoot terugdringen en iedereen snapt dat je dat niet gaat bereiken door in maart de maximum snelheid te verlagen. Daar heb je ook energie neutraal vervoer bij nodig zoals PLEV’s.

Gebruikers van PLEV’s dragen bij aan een forse vermindering van stikstofdioxide (NO2). Een ritje met een elektrisch skateboard, e-step, deelstep of een eenwieler zoals een Onewheel over dezelfde afstand is 97% minder vervuilend dan met een auto.

Met de uitspraak van de Hoge Raad en de verkiezingen van 2021 in aantocht is klimaatverandering het thema van dit en volgend jaar. De Staat moet zo snel mogelijk de Nederlandse emissies verlagen, de uitstoot van broeikasgassen met 25% reduceren ten opzichte van 1990, niet over een paar jaar maar nu.

Youth For Climate NL wil ook snel stappen zien zoals goedkoper OV, vliegtaks, windmolenparken en kolencentrales sluiten.

Youth For Climate demo Malieveld in Den Haag op 7 februari

spot_img

Gerelateerd

Grachtengordel probleem met fatbikes is nu landelijk

In Amsterdam en Haarlem zijn er veel problemen met...

Gaan jullie nog stemmen?

Elektrische voertuigen worden in verkiezingsprogramma’s benoemd maar dan vooral...

Legale e-step krijgt kenteken

De ministerraad heeft vandaag ingestemd met de invoering van...

Eerste Kamer wil LEVs niet gelijkstellen aan een e-bike

De Eerste Kamer stemde vandaag tegen de BBB motie...

Begrensde fatbike tot 25 KM/u nog steeds verboden

Inmiddels zien we steeds minder fatbikes op de weg...